Home > Business > File? Nee ik doe een dagje Home Office

File? Nee ik doe een dagje Home Office

Elke ochtend stressen en een uur eerder vertrekken voor een ritje van een half uur, alleen omdat je via de A2 naar je werk moet… Elke ochtend hetzelfde en als dat nog niet erg genoeg is, begint rond een uurtje of half 5 hetzelfde gezeur en sta je weer minstens een uur in de file om thuis te komen. Oproepen om werken dicht bij huis te zoeken blijkt niet aan te slaan, we willen immers een baan die bij ons past en niet een baan die dicht bij huis is. Er is dus nood aan een nieuwe oplossing en die is er misschien: Het Nieuwe Werken.

Het nieuwe werken is een initiatief om flexibeler te werken. Dit flexibeler werken kan dan ook van alles inhouden. Iets later beginnen om files ter vermijden en dan ook wat langer doorwerken om ook de avondspits te vermijden. Een dagje thuis werken wordt ook normaler en is ook mogelijk door het internet. Meer communicatie via de mail, waardoor je ook na werktijden en in het weekend beschikbaar bent. Door een dagje thuis te werken heb je minder tijdsverlies en is dus efficiënter.

Het nieuwe werken slaat meer en meer aan, en dat is niet alleen goed voor de werknemer/werkgever relatie. Het is ook beter voor de economie, milieu, technologie en maatschappij. Sommige bedrijven zullen de hiërarchie en de manier van werken dus moeten aanpassen, maar tot nu lijkt alleen een win-win situatie. Een vraag is wel hoe ze hiermee om zullen gaan en hoe die aanpassingen zullen verlopen.

Het nieuwe werken komt voort uit de drang van individualisme. Mensen willen de touwtjes in eigen handen hebben en beslissen hoe ze willen dat iets verloopt. Door hun eigen werktijden meer te kunnen bepalen, kunnen ze de rest van hun dag ook beter inplannen. Iets wat resulteert in minder stress en meer motivatie. Het is natuurlijk moeilijk om over zoiets te beginnen met je baas, misschien schiet het in het verkeerde keelgat bij een aantal bazen. Volgens hetnieuwewerkendoejezelf.nl is het toch de moeite waard om erover te beginnen. De site staat vol met tips over het nieuwe werken en hoe je het kunt aanpakken op je eigen zaak.

Wat ik me afvraag: heeft Het Nieuwe Werken echt een toekomst? Ik denk het wel. Mensen willen hun eigen tijd kunnen inplannen en als ze daar vrijer in zijn zal er ook meer motivatie zijn. Er moet wel verandering in komen om de productiviteit te kunnen meten, bazen zullen niet op aanwezigheid moeten oordelen maar op werkresultaten. Er zal veel meer rust komen in de werkende Nederlander, want van al die files en al die stress wordt er niemand beter.

Bronnen:

http://www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl/ga-ook-nieuw-werken/

http://overhetnieuwewerken.nl/nieuws/overal-werken-is-de-norm

http://www.werken20.nl/wat-is-het-nieuwe-werken/

Advertenties
Categorieën:Business
  1. David Willemsen
    18 juni 2013 om 13:35

    Het nieuwe werken, is dat niet een vaag begrip? Iedereen interpreteert het zoals hij of zij wil. Het gaat lang niet alleen over lange files en productiviteit van de werknemer. Als we met ze alle minder in de file staan betekend dat ook minder milieuvervuiling. Het betekend minder ergernissen op de weg en dus een werkgever die beter in zijn vel zit. Een werkgever die beter in zijn vel zit doet zijn werk ook beter. Kortom, een groot succes dat nieuwe werken. Maar als we allemaal weten dat dit zo goed is, waarom is het dan nog steeds een onderwerp wat ter discussie staat? Wie houd het nieuwe werken tegen? Wat zijn eigenlijk de nadelen?

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: