Home > Uncategorized > Auto rijden met je ogen dicht!

Auto rijden met je ogen dicht!

Ze zijn niet volledig nieuw meer maar beginnen nu wel eindelijk een beetje voet aan de grond te krijgen. Ik heb het natuurlijk over de slimme auto. De auto die je helpt rijden en soms het werk voor je doet. Lekker makkelijk en veilig. Denk aan de auto’s van Volvo en BMW. In deze auto’s zit bijvoorbeeld een ‘assistent’ die je helpt met file parkeren. Jij hoeft alleen maar gas te geven en te schakelen en de auto zelf stuurt voor je. Je wordt begeleidt met instructie filmpjes en sensoren. Of wat dacht je aan een systeem die je waarschuwt wanneer er een voertuig in je dode hoek zit, systeem dat ervoor zorgt dat je nooit te dicht op je voorligger zit, systeem dat voetgangers ‘ziet’ je waarschuwt en in het uiterste geval gelijk remt, een systeem dat je waarschuwt als je te moe begint te worden achter het stuur en een koffie pauze moet inlassen, een auto waarin je je e-mails kunt ontvangen, een systeem dat zorgt dat je minder brandstof verbruikt. Het is maar een kleine greep uit de talloze nieuwe mogelijkheden die de auto industrie ons biedt. De auto’s worden steeds slimmer.

De ‘slimme’ auto’s zijn een microtrend die voortkomen uit de mesotrend gemakzucht en veiligheid. De mensen van vandaag de dag willen dat hun leven zo makkelijk mogelijk is/voor hen wordt gemaakt. Dit komt doordat we veel dingen op een dag willen doen en dat moet zo efficiënt mogelijk kunnen. We willen er niet meer de tijd voor nemen. Maar ook veiligheid vinden we een belangrijk aspect vooral in het verkeer. Er komen steeds meer auto’s op de weg en er gebeuren nog steeds vaak ongelukken. Als we ongelukken kunnen voorkomen door in een ‘slimme’ auto te rijden dan zullen we dat gaan doen. Megatrend waar de mestrends uitvoortkomen is technolisering. Deze ‘slimme’ auto zit nog wel in de levensfase van de setters, maar ik verwacht dat het turning point binnenkort zal komen, dit komt misschien doordat mensen de techniek nog niet blind vertrouwen en dus niet zomaar in een auto durven te stappen waarin ze een deel van de controle kwijtraken. Maar wie weet rijden we over tien jaar wel allemaal met onze ogen dicht!

 

Auteur: Denise
Bronnen:
http://www.svalaauto.nl/index.php/component/content/article/2-persberichten/43-de-nieuwe-volvo-v40-veiligheid-a-assistentie-de-slimste-en-veiligste-volvo-ooit
http://www.autoleasewereld.nl/nieuws/1/2354-bmw_presenteert_de_bijna_zelfrijdende_en_zelfdenkende_auto
Geraadpleegd op: 20 januari 2013

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. 14 april 2013 om 22:40

    Je onderbouwt de trend heel goed. Ik denk zelf ook dat veel mensen graag kiezen voor de meest gemakkelijke weg. We zijn stiekem allemaal best liever lui dan moe. Ik denk wel dat veel mensen eerst nog moeten gaan geloven in dit product. Vooral de mensen die al een langere tijd hun rijbewijs hebben, en dus zelf goed kunnen rijden, zullen moeten wennen aan het feit dat ze zelf minderhoeven en kunnen doen.

    Ik denk dat deze soort auto’s mee moeten groeien met de jongere generaties. Anderzijds zijn deze auto’s vaak wel een stuk duurder wat het voor jonge mensen lastig maakt om ze aan te schaffen. Ik ben heel benieuwd wanneer en bij wie dat turningpoint gaat beginnen.

    Waar ik me een klein beetje zorgen over maak ik dat deze gemakzucht er voor gaat zorgen dat we zelf uiteindelijk minder goed gaan opletten. Wanneer we en zouden opletten én een auto hebben die voor ons na kan denken dan zijn zulke auto’s inderdaad heel veilig. Maar zoals je al zelf al zegt, we zijn nog al gemakzuchtig. En wat als één van de systemen niet meer blijkt te werken? Kunnen we onszelf dan nog wel uit de situatie redden.

    Al met al kunnen auto’s mij niet slim genoeg aangezien ik mijn rijbewijs nog moet gaan halen.. 😉

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: