Home > Lifestyle > Overal bereikbaar

Overal bereikbaar

Tim Wolters 1577053                                                                        18 Januari 2013

 

Overal bereikbaar

Tegenwoordig moeten wij als mens echt overal bereikbaar zijn. Niemand kan meer leven zonder mobiele telefoon omdat je voor je privé zaken en voor je werk altijd bereikbaar moet zijn en daar zijn we dan ook steeds meer mee bezig. Overal zie je oplossingen om sneller berichten aan te nemen of sneller je telefoon op te kunnen nemen. Het begint onderhand een levensstijl te worden om altijd bereikbaar te zijn.

 

Jawbone Era

Een voorbeeld van zo’n product zijn toch wel de bluetooth headsets die je bij mensen steeds vaker ziet voorkomen. Als ze gebeld worden is het mogelijk om een telefoontje aan te nemen zonder dat ze de telefoon erbij hoeven te pakken. Zo is het dus makkelijker aannemen en voorkom je dat je belangrijke telefoongesprekken mist. Vooral in het zakelijke leven zie je dit steeds vaker terugkomen. Kijk maar eens naar mensen die in een busje rijden. Naast deze oplossingen zijn er nog meer oplossingen die ons nog makkelijker in contact brengt met je mobiele telefoon.

Pebble

Een onlangs uitgekomen product is Pebble. Pebble is een smart watch die allerlei gegevens kan verzamelen vanuit jouw telefoon. Zo kan je bijvoorbeeld zien tijdens het hardlopen wie er gebeld heeft, wat iemand ge-sms’t heeft of als je een herinnering in je telefoon hebt gezet zorgt dit horloge ervoor dat je de herinnering makkelijk kan nalezen. Het horloge is een grote trend en veel mensen hebben geïnvesteerd. Het project is van start gegaan middels crowdfunding. Pebble is een ideale oplossing in de tijd waarin wij leven. Alles moet makkelijk en alles moet snel.

Van Multitasken naar Hypertasking

Naast dat wij bereikbaar moeten zijn gaat de consument ook steeds meer doen met zijn of haar mobiele telefoon. Ze willen echt alles uit hun apparaat halen. Zo worden er ook steeds meer diensten uitgerold die zich op het mobiele richten. Doordat wij steeds sneller willen Multitasken en veel verschillende dingen willen doen met onze mobiele telefoon noemen ze deze verschuiving ook wel Hypertasking.

Aangezien wij nergens tijd meer voor hebben moet alles steeds sneller en makkelijker gaan. Iedere seconde die bespaard kan worden moet bespaard worden. Daarom worden producten zoals hierboven uitgelegd steeds populairder, omdat je als consument minder hoeft te doen en optimaal geniet van gebruikersgemak. In deze periode wordt tijd besparing en bereikbaarheid ontzettend belangrijk.

 

Hoe gaat deze trend zich verder ontwikkelen?

Zoals je ziet gaan wij steeds meer de richting op dat we makkelijker bereikbaar moeten zijn en dat we steeds mobieler moeten zijn, maar tot hoe ver zal deze grens zich trekken? Krijgen wij uiteindelijk een chip in ons waarmee we direct contact kunnen leggen met iemand?

Microtrend: Bluetooth apparaten

Maxitrend: Gebruikersgemak

Megatrend: Mobilisering

Bronnen:      

http://www.trendwatching.com/nl/trends/10trends2013/?mobilemoments

http://www.digitaltrends.com/mobile/jawbone-era-headset-features-apps-motion-controls/

http://www.kicktraq.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android/

Advertenties
Categorieën:Lifestyle
 1. 18 januari 2013 om 17:49

  Ik denk dat we voorlopig nog geen chip in onze lichaam krijgen. Het is denk ik ten eerste nog niet veilig en ten tweede moet er eerst goed onderzoek gedaan worden of het met de huidige techniek mogelijk is. Als we tientallen jaren verder zijn is het denk ik wel mogelijk. Overigens zie ik wel de voordelen van een chip in me, maar tegelijkertijd ben ik bang voor wat de gevaren kunnen zijn.

  Een paar voordelen
  • Altijd bereikbaar
  • Nooit meer opladen

  Een paar nadelen
  • Privacy
  • Misdaad om chips

  Ik vond het een zeer leuke artikel om te lezen

  Donny van Aalten

 2. laurenceloo
  18 januari 2013 om 23:24

  Ergens zijn deze producten heel handig. Vooral voor bepaalde beroepen. Aan de andere kant vind ik het te gek voor woorden dat we altijd maar bereikbaar moeten zijn. Elke minuut op je telefoon kijken, om de haverklap je Facebook checken en telkens je mail checken. Is het: des te meer producten er op de markt verschijnen des te drukker we het krijgen? Als internet er langer dan een half uur uit ligt, begint menig mens in paniek te raken. We zijn oververzadigd.

  Net als Donny ben ik benieuwd hoe lang het nog gaat duren voordat we met een chip in ons lichaam leven. Met de producten die Tim in zijn artikel heeft beschreven blijkt in ieder geval dat een grote groep mensen al aan een chip toe is.

 3. deniseannahauser
  25 januari 2013 om 11:46

  Overal bereikbaar zijn betekent eigenlijk hetzelfde als een bevolking creëren die te allen tijde te volgen is, af te luisteren is, te controleren is, te besturen/manipuleren is, medisch gevolgd wordt en gestraft kan worden. Hopelijk worden genoeg mensen op tijd wakker om deze waanzin te stoppen. Anders worden we allemaal gechipte slaven van de elite… 🙂

 4. 12 april 2013 om 15:05

  Een leuk artikel en een interessant onderwerp. Tot hoe ver we zullen gaan is altijd een lastige vraag. In het algemeen passen we ons snel aan en voor gebruiksgemak heeft iedereen een hoop over. Wel denk ik dat we er altijd onze eigen weg in zoeken en niet alles zo maar voor lief nemen. Neem bijvoorbeeld de roltrap. Ontwikkeld zodat, als we er op zouden lopen, sneller en minder vermoeid boven zouden komen. Echter zijn we de roltrap vooral in Nederland meer als rust momentje gaan zien. Even stil staan en toch vooruit komen.

  Dat we elkaar nog makkelijker kunnen bereiken, dat het makkelijker word om wat mee tegelijkertijd te doen en dat het nog makkelijker word om op de hoogte te blijven slaat bij een grote groep mensen zeker aan. Vooral binnen bepaalde beroepen is dat ontzettend handig. Wel moet er opgepast worden dat het gebruik van al deze producten niet contraproductief word. We zijn al druk met het bijhouden van een hele hoop. Wanneer het nog makkelijk word om altijd alles te checken komt er misschien ook weer meer bij dat we vaak willen checken. Kortom daar

  Toch kan ik niet geloven dat er iemand is die zo ver gaat dat hij of zij een chip in zijn of haar lichaam laat plaatsen. Mocht die tijd aanbreken dat hoop ik op een sterke tegentrend!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: