Home > Mobiliteit > Elektrische auto

Elektrische auto

Door:           Donny van Aalten
Datum:      29 Oktober

1577967

Er is niks mooiers dan de motor van een auto te horen. Voor al bij het gas geven. Dan wil je gewoon die vette v8 nitro turbo bak van meer dan 9000 paardenkracht horen brullen! Helaas is het nog niet zover bij de elektrische auto. Ik weet nog goed toen ik voor het eerst een elektrische auto zag. Het design was niet echt om trots op te zijn. Spuuglelijk vond ik hem. Door de jaren heen is er veel veranderd op dat gebied. Niet zijn er meer autofabrikanten aan de slag gegaan met elektrische auto’s maar er zijn nu ook mooie elektrische auto’s. Een goed voorbeeld van een mooie elektrische auto is de Tesla Roadster. En gelukkig ook want meer autofabrikanten volgen. Want naast Tesla is onder andere Audi ook bezig en de wat mindere bekende fabrikanten.

Voorbeelden van verschillende sportieve elektrische auto’s

Lightning GT Electric car

De Lightning GT is een Britse elektrische auto die in Coventry gebouwd wordt. Een eigenzinnige Britse sportwagen, fraai gelijnd en exotisch. Wegscheuren bij het stoplicht en binnen 5 seconden op de 100 km per uur. Naar het schijnt is het ook de bedoeling een versie met een range extender te bouwen. Op de AutoRAI, april 2011, was de Lightning een van de primeurs.

Fisker Karma

De Fisker Karma is als hybride enigszins vergelijkbaar met de Opel Ampera – rijden op de elektrische motor en als de accu leeg is wordt deze opgeladen door de interne verbrandingsmotor – maar daar houdt dan ook meteen alles mee op. De Fisker Karma is eerder vergelijkbaar met de Tesla Roadster: een opwindende two-seater die schoonheid paart aan milieuvriendelijkheid.

Tesla Roadster

De Tesla Roadster is een twoseater met ongelofelijke prestaties. Met 0 – 100 km in 3,7 seconden trek je menige benzineslurpende Ferrari eruit. Aan de ene kant een sportauto om af en toe een ritje mee te maken maar er komen ook steeds meer signalen uit de USA dat de Tesla ook vaak voor dagelijks woon-werk verkeer wordt gebruikt.

Trend

Nu nog de vraag of dit een trend is. Ik zeg, JA! Niet alleen omdat ik dit voor de website moet schrijven maar ook omdat ik vond dat het een trend is. Het is nu al een lange tijd bezig en zo te zien blijven de elektrische auto’s nog een lange tijd bestaan. Het is maxitrend en komt voor uit de megatrend duurzaamheid.

Microtrend: Elektrische auto

Maxitrend: Stoere elektrische auto’s

Megatrend: Duurzaamheid

Denken jullie dat de traditionele auto voorledig wordt vervangen door de elektrische auto? Of ontstaat er een niche markt?

Bronnen:

1. Elektrische auto. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektrische_auto

2. Elektrische auto’s: 22 modellen. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://www.elektrischeauto.nl/modellen/

3. Audi e-Tron. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://www.elektrischeauto.nl/modellen/audi-e-tron

4. Lijst elektrische auto’s. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://www.elektrischeauto.name/elektrische-autos.php

5. Tesla Roadster. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://autozonderbpm.com/lijst-van-autos-zonder-bpm/tesla-roadster.php

6. Fisker Karma. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://autozonderbpm.com/lijst-van-autos-zonder-bpm/fisker-karma.php

7. Lightning GT Electric car. Binnengehaald op 24 oktober van

http://autozonderbpm.com/lijst-van-autos-zonder-bpm/lightning.php

8. Tesla Roadster. Binnengehaald op 24 oktober 2012 van

http://nl.wikipedia.org/wiki/Tesla_Roadster

Advertenties
Categorieën:Mobiliteit
 1. eelkeverboom2
  6 januari 2013 om 12:41

  Elektrische auto’s zijn altijd een leuk discussiepunt omdat een auto zo’n veelzijdig product is. Het gaat om praktische waarde, comfort, gevoel, uitstraling et cetera. Je hoort ook veel mannen zeggen dat een elektrische bak niks is, er zit geen brullende motor in. Zelf denk ik dat elektrische auto’s zeker voor een groot gedeelte de wegen gaan overnemen. Er zijn alleen wel een heel aantal problemen denk ik. Allereerst zijn met de subsidies vanuit de overheid elektrische auto’s nu aardig aantrekkelijk, als deze subsidies wegvallen is een desbetreffende auto aardig duur. Een ander heel belangrijk punt is levensduur van een accu / elektromotor, hier is ook nog weinig over bekend. Als laatste onderdeel is rijafstand, de meeste auto’s halen op dit moment niet meer dan 150 a 200 kilometer. Zelf denk ik dat over een jaar of 5 deze problemen een stuk kleiner zijn en de elektrische auto absoluut een grote rol gaat spelen.

 2. oliviakadarman
  19 januari 2013 om 17:40

  Ja dit is zeker een trend! Inderdaad hij wordt nog niet overal even goed ontvangen vanwege sommige dingen als de accu, de looks en geen brullende motor voor de mannen zoals jullie al zeggen. Maar dit gaat op een gegeven moment natuurlijk verbeterd worden. Deze trend staat nog aan het begin van zijn levensjaren. Wacht maar, over 10-20 jaar rijden we allen elektrisch, auto’s, fietsen en scooters!

 3. 20 januari 2013 om 23:08

  Ik denk zelf dat deze trend wel groot gaat worden. Als consument zijn worden wij steeds meer betrokken met het begrip duurzaamheid. We moeten namelijk respect hebben voor onze aardbol. Zelf zijn we dan ook steeds meer bezig met het scheiden van afval. Plastic moet in de plastic bak, groente moet in de GFT bak e.t.c. De trend begint ook steeds groter te worden om het feit dat je maandelijkse kosten ook aanzienlijk omlaag gaan. Je hoeft namelijk minder wegenbelasting te betalen en dit overgebleven geld kan dan weer aan andere dingen worden uitgegeven.

  Een problematisch punt waar we uiteindelijk tegen aan kunnen gaan lopen is de aanvoer van onze stroomvoorziening. Momenteel pompen we genoeg gassen en olies uit de grond, maar als deze bronnen op zijn hoe gaan wij ons leventje verder uitleven? Ik denk zelfs dat er auto’s gaan die op zonne-energie kunnen gaan rijden, zodat je deze dus ook nooit meer hoeft op te laden. Nu is het namelijk zo dat als je elektrische auto leeg is, je naar een speciaal punt moet om de auto op te laden.

  Ik denk niet dat deze gehele trend zal gaan verdwijnen. Er zullen namelijk altijd mensen blijven die het heerlijk vinden om op traditionele gemotoriseerde voertuigen te blijven rijden.

 4. deniseannahauser
  25 januari 2013 om 12:11

  De ontwikkelingen van elektrische auto’s gaat snel en als de trend duurzaamheid nóg meer gaat groeien dan zal deze trend vast ook heel groot worden. Het is niet alleen goedkoper, maar ook efficiënter en zuiniger in gebruik. Dat zijn allemaal trends waar we tegenwoordig allemaal naar opzoek zijn en dat zal in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar belangrijker worden.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: