Home > Business > MasterCard PayPass

MasterCard PayPass

Door Orlando Kievit

Als een alternatief tot de reguliere kaarten met magnetische strip of chipknip heeft MasterCard de PayPass ontwikkeld. In het alledaagse leven verwachten we steeds meer gemak en ook dit gemak heeft een grote aantrekkingskracht op de consument. Zeker in Amerika gebruikt het overgrote deel een creditcard waarbij men ook nog eens een handtekening moet achterlaten na het betalen. Dit behoort tot de verleden tijd omdat je met de PayPass slechts hoeft te swipen bij een betaalterminal a lá ov-chipkaartstijl. Vanaf 2008 liepen bij V&D en ABN Amro ook proefprojecten in Nederland met de PayPass maar daar is het tot nu toe bij gebleven.

NFC-chip

MasterCard heeft ook een groot aantal mobiele telefoons gecertificeerd voor mobiele betaling via zijn PayPass-dienst. Onder andere toestellen van Nokia, LG, HTC en Blackberry mogen er gebruik van maken. Deze zijn stuk voor stuk uitgerust met de NFC chip die het mogelijk maakt om op deze manier te betalen. Zo kun je er dus ook voor kiezen om je betaalpas thuis te laten en gewoon je mobiele telefoon te gebruiken. Dankzij de introductie van deze betaalmethode zijn er talloze voordelen op te noemen. Minder lange wachtrijen omdat je alleen de betaalterminal hoeft aan te tikken en daarnaast is het voor Amerikanen en andere creditcardeigenaars erg veilig omdat je geen handtekening meer hoeft achter te laten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast deze handige functies kun je ook online je afleveradres opslaan waardoor je met online shoppen niet telkens meer je adres hoeft in te vullen.

Helaas is het voor ons nog niet mogelijk om deze nieuwe manier van betalen te gebruiken omdat het momenteel alleen van start is in Amerika, Canada, Australië en het Verenigd Koninkrijk. Als dit een succes blijkt te zijn, dan zijn wij een keer aan de beurt.

Trends

Gemakzucht dient de mens en er zal steeds meer behoefte zijn aan technologisering om het leven makkelijker te maken. Zeker Amerika waarvan 1/3e van de volwassen bevolking leidt aan morbide obesitas graag nog minder wilt bewegen willigt deze betaalmethode hun wensen in. De megatrend die zich op maatschappelijk niveau afspeelt en zeker in de Westerse wereld is in dit geval gemakzucht. De behoefte oftewel de maxi-trend die hieruit voorkomt is tijdbesparing. Van de consumenten in het Westen zegt ruim 82 procent dat tijdbesparing een prioriteit is omdat we elke dag maar druk, druk en nog eens druk zijn met van alles en nog wat. De microtrend is de MasterCard Paypass. Hij voorziet in de behoefte die de hedendaagse consument heeft en speelt daar goed op in. Qua groeipotentieel zal het een grotere markt hebben in Amerika omdat ze daar veel meer voordelen hebben. Bij ons is het namelijk al normaal om te pinnen waarbij we nooit een handtekening hoeven achter te laten en wat tijdbesparing betreft zal het een kleine voorsprong hebben. We zullen zien wat de toekomst ons brengt.

Levensloop

Dankzij de negatieve reacties op het “nieuwe pinnen” in Nederland waarbij mensen vaak hun pas vergeten en de eerdergenoemde redenen die meer van toepassing zijn op Amerika speelt MasterCard mooi met hun visie in op de sociale onvrede die er bestaat. De bloei van de trend is al geweest. De testfases kregen veel aandacht van de media echter is de aandacht nu dusdanig verslapt echter met de introductie van concurrenten als PayPal is er weer lichtelijk nieuw leven ingeblazen door de media dat het omslagpunt bereikt is. De invloed van deze betalingsmethoden worden langzamerhand overal zichtbaar en zeker in de introductielanden komen steeds meer betaalterminals. De trend heeft nu voldoende potentieel om over te gaan op zichtbare groei. In een korte tijd zul je nu zien dat alles en iedereen overtuigd raakt.

Enig nadeel is dat je wel G4 Internet nodig hebt om je telefoon, en met de alsmaar stijgende internetkosten in Nederland wordt je hier niet vrolijk van. Zie je jezelf betalen via je telefoon of te swipen met de PayPass? Of vind je het allemaal maar onnodig omdat de manier die we nu hebben goed is? Laat je mening achter!

 

 

Meer weten?

 

Conceptontwikkeling door John Hokkeling:

http://www.slideshare.net/johnhokkeling/concept-ontwikkeling

Adult Obesity Facts door CDC:

http://www.cdc.gov/obesity/data/adult.html

MasterCard lanceert digitale portemonnee door Emerce:

http://www.emerce.nl/nieuws/mastercard-certificeert-mobiele-telefoons-mobiele-betalingen

MasterCard lanceert eigen wallet door OverOnlineBetalen:

http://overonlinebetalen.nl/mastercard-lanceert-eigen-wallet/

Categorieën:Business Tags:
 1. 28 september 2012 om 10:14

  Samgar Turkenburg
  27 september 2012

  Ik ben altijd erg op mijn hoede als het gaat om internet-betaling, zeker de eerste aantal keren via iDeal vond ik spannend.
  De veiligheid van mijn computer vind ik al bedreigend voor mijn spaarcentjes, laat staan de veiligheid van mijn telefoon.
  Hackers worden steeds beter in het aftroggelen van onze zuurverdiende centjes.
  Als we alles nog elektronische maken door een betaal-applicatie op de telefoon denk ik dat ons geld alleen maar vatbaarder word voor dieven.
  Hoewel het vaak sneller is om te pinnen voor een bepaald artikel dan te wachten op de teruggaaf van de cassiere ben ik altijd bang voor digitale “meekijkers”.
  Veel mensen gaan ook te makkelijk met geld om, doordat je het niet in je hand hebt en direct ziet hoeveel je kwijt bent geven mensen makkelijker geld uit.
  Op deze manier komen veel mensen in schulden omdat ze krediet kunnen pinnen bij hun bank. Op dat moment beseffen ze dan ook minder dat ze geen geld meer hebben.
  Mocht de manier van betalen in de toekomst nog makkelijker en sneller elektronisch worden dan denk ik dat dit probleem alleen maar groter word.
  Mensen letten al minder op hun geld omdat het niet meer fysiek is dus geven ze het ook makkelijker uit.

 2. kazpaul
  30 december 2012 om 14:14

  Toen ik in Londen woonde werd ik bekend met dit fenomeen. Ik vond het een erg mooie innovatie, maar was wel erg benieuwd hoe dit in zijn werk ging. Helaas mocht ik als Nederlander geen Engelse rekening openen met de PayPass functie. Overigens zag ik het in Londen maar erg weinig gebeuren. Het lijkt me een hele mooie functie, maar zoals Samgar aangeeft, ook wel erg gevaarlijk. Hoe voorkom je dat niemand je hackt, of dat iemand een portable betaal kastje bij zich heeft en je zo ook geld afhandig kan maken? Het zal vast wel redelijk beveiligd zijn, maar toch lijkt het mij makkelijker te kraken dat je pinpas met pincode, etc. Wel hoorde ik dat je met de PayPass maar een maximaal bedrag kon betalen. En terecht natuurlijk, want anders wordt het voor dieven en skimmers steeds makkelijker gemaakt. Het is een mooie techniek die ik graag zou willen leren kennen, maar toch lijkt het me nog wel gevaarlijk dat je dan alles gaat doen met je mobiele telefoon. Alles staat daar dan op en wat als je hem kwijt raakt?

  Laat ze het eerst maar goed testen in Amerika en vervolgens hierheen overwaaien.

  Bronnen:

  https://www.paypass.com/online/Wallet/Home

  http://tweakers.net/nieuws/81837/mastercard-breidt-paypass-uit-met-online-en-portefeuillefunctie.html

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: