Home > Business > Flex werken

Flex werken

Niets is zo fijn als vastigheid en zekerheid, daarom zijn wij Nederlanders zo blij met een vaste baan en een mooi eigen kantoor of werkplek. Zo eentje waar je al je eigen rommel lekker kan laten rondslingeren. Maar ook zo eentje die een x aantal kilometers ver van je huis ligt en waarvoor je dagelijks minimaal een uur voor in de file moet staan. Maar er is eindelijk een oplossing voor dit probleem!

Nee helaas, telepathie is nog niet uitgevonden en het fileprobleem is niet ineens opgelost. Al zullen ze vast aan allebei de dingen aan het werk zijn. Carpoolen is misschien een optie, om kosten te besparen, maar dan sta je nog steeds in diezelfde file en verlies je nog meer tijd omdat je andere collega’s ophaalt. In de trein dan maar? Ook dat is niet echt de manier, helemaal niet als je ’s ochtends vroeg nog wat werk wilt verzetten, maar je vervolgens helemaal geen plaats hebt om te zitten. Daar sta je dan met je dure eerste klasse abonnement.

Wat is er dan, zal je je afvragen. Flexwerken! Dit is niet een flexplek op hetzelfde bedrijf waar je al werkt en waarvoor je nog steeds in de file moet staan, met vervolgens het probleem dat je geen plaats op je werk hebt. Maar het is werken vanaf een andere locatie, dus bijvoorbeeld thuis, of op een externe locatie, zoals Seats2meet.

Wat houdt het in?
Flexwerken is zelf indelen hoe je werkt, maar ook waar je werkt. Belangrijk is natuurlijk wel dat je een computer, telefoon en internet hebt, want anders kan je nog steeds geen werk verzetten. Is het verder niet nodig om fysiek bij andere collega’s te zijn, wat laat je dan om niet thuis of op een flexplek te werken?

Waar komt het flexwerken ineens vandaan?
Het flexwerken komt niet zomaar uit de lucht vallen. Mensen gaan steeds verder weg van hun werk wonen en ervaren steeds meer nadelen van naar het werk toe gaan. Zo kom je in de file, sta je in een volle trein, heb je geen tijd om je kinderen naar school of de kinderopvang te brengen, etc. Het flexwerken is daarvoor natuurlijk ideaal, je verliest zo geen tijd meer en kunt lekker thuis werken en je eigen tijd indelen.

De voordelen
Naast het voordeel dat je zelf je tijden kan bepalen, is er ook een groot voordeel voor de werkgever. De werkgever heeft minder werkplaatsen nodig voor zijn werknemers en kan zo dus vele euro’s besparen. Ook sta je niet meer in de file en kan je dus meteen aan de slag, de effectiviteit en efficiëntie ligt dus vele malen hoger. Dat komt overigens ook omdat je niet afgeleid kan worden door collega’s en andere externe factoren. De om de haverklap meetings zullen meer achterwege blijven. Er wordt dus echt gewerkt en besproken wat er echt toe doet en dit leidt weer tot minder stress onder de werknemers.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook nadelen aan dit fenomeen. Je zult altijd naar je werk moeten blijven gaan als je bijvoorbeeld een meeting hebt. Ook kunnen er mensen langs elkaar heen gaan werken. Er is minder inzicht in wat wie doet. Zo kan het dus zijn dat een collega van jou precies hetzelfde aan het doen is dan jijzelf. Je spreekt en ziet je collega’s een stuk minder en het kan leiden dat je denkt dat je minder sociaal contact hebt. Daarnaast is er geen controle over wat je doet en kan je totaal de plank verkeerd slaan, het is dus van groot belang dat je veel contact houdt en afspraken maakt met je overige collega’s en de leidinggevenden. Mensen voelen zich minder betrokken met het bedrijf, omdat je er bijna niet meer bent, maar je krijgt het gehele verhaal niet meer mee. Ook zullen er weinig extra “leuke” verhalen over het bedrijf te vertellen zijn.

Weegt het tegen elkaar op
Of de voordelen tegen de nadelen meer op wegen is voor ieder individu verschillend. De ene persoon vindt het geen probleem om elke dag in de file te staan, de andere vindt het vervelender om te moeten staan in een drukke trein. Al met al is het flexwerken met mate een goed alternatief; zo zie je je collega’s nog eens en kan je zo nu en dan toch wat later je bed uit en je kinderen naar school brengen.

Trends en levenscyclus
Dat flexwerken een trend is, dat staat vast. Je kunt het rondom jezelf al zien dat meerdere mensen dit aan het doen zijn. Dit valt onder andere op door mensen en collega’s die zeggen: “Ik werk vandaag thuis”. Er wordt steeds vaker door bedrijven “gebruik gemaakt” van flexwerken, want het levert vele voordelen op. De trend zit nog niet op zijn top, al zal die er wel snel op komen te zitten, want bij bijna elk bedrijf is het fenomeen flexwerken wel bekend. Hoe lang deze trend door zal gaan, dat is nog niet bekend. Maar dit zal waarschijnlijk afhangen van hoe het flexwerken zich ontwikkeld en welke tegentrends ertegenin gaan komen.

Flexwerken is een trend op consument niveau, ofwel de maxitrend. Er is niet een overkoepelende trend, maar flexwerken kan onder meerdere megatrends (maatschappelijk niveau) kunnen vallen. Namelijk het individualisme, de technologisering en zelfs een beetje duurzaamheid. Ook heeft flexwerken een andere minitrend voort gebracht, namelijk de flexplekken zoals seats2meet.

Bronnen:

Diverse nu.nl artikelen
http://www.nu.nl/tag/flexwerken/

NRC Handelsblad
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/22/langdurig-flexwerken-holt-economie-uit/

Factomagazine.nl
http://www.factomagazine.nl/?m=checklists&subCatId=5119&id=38355

Gemaakt door Kaz Paul

Advertenties
Categorieën:Business
  1. 19 oktober 2012 om 13:25

    Flexwerken is in veel opzichten een perfecte oplossing. Zoals jij al zegt lost het fileprobleem zich ermee op, wat voor zowel de flexwerker als de maatschappij een groot voordeel is. Ook de werkgevers zullen hiervan de voordelen ondervinden doordat ze kleinere panden kunnen huren/kopen om hun werknemers in te huisvesten. Er zijn echter ook wel wat nadelen. Door het flexwerken vervaagt de grens tussen werk en privé. Je hoort mensen altijd zeggen dat ze hun werk goed achter zich kunnen laten als het 17:00 uur is. Dat klinkt goed, maar als men gaat flexwerken gaat dat niet meer op. Men bepaald dan zijn eigen tijden. Die tijden gaan dan van andere factoren afhangen. Als men kinderen heeft en thuis werkt dan zullen eerst de kinderen naar school moeten. Daarna kun je een paar uur rustig werken (als je het huishouden tenminste laat voor wat het is). Om half 3 echter moeten die koters weer opgehaald worden en thuis vermaakt worden. Dus of jij of je eventuele partner kunnen niet werken totdat die kinderen in bed liggen. Zo verschuiven je werktijden van 9 tot 5 naar versnippert over de dag, misschien zelfs wel tot in de nacht. Je bent dus eigenlijk heel de dag, langer dan de normale 8 tot 10 uur, bezig met je werk. Daar gaat dan je avondje film kijken op de bank. Niet ideaal.

  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: