Home > Lifestyle, Uncategorized > Een weekendje weg zonder proppen en wegen

Een weekendje weg zonder proppen en wegen

Door: Nikki van Outheusden

Heerlijk een weekendje weg! Met de prijs vechtende vliegtuigmaatschappijen is dit tegenwoordig voor een laag bedrag mogelijk. Bijvoorbeeld; lekker met vrienden een weekendje naar Barcelona. Het enige probleem waar iedereen iedere keer weer tegen aanloopt is het feit dat er maar 1 stuk handbagage van 10 kilo, meegenomen mag worden. Maar er is een oplossing.

Jaktogo 1) komt met een jas, poncho en jurk die als “koffer” gebruikt kunnen worden. Deze nieuwe uitvinding maakt het mogelijk om je; Ipad, shirts, opladers, boeken, toiletspullen etc. te vervoeren in je kleding. Op deze manier heb je dus nooit meer last van overvolle koffers, te zware koffers, of te grote koffers. John Power 2) bedacht dit idee nadat hij meerdere malen in discussie was geraakt met grondstewardessen tijdens het inchecken over de grote en het gewicht van zijn koffer.

Ontwerp
John Power uit Breda bedacht het volgende plan: “ De Jaktogo, zowel een jas als tas. Je draagt de ‘jaktogo’ tijdens het inchecken en instappen als jas. Waarna je hem aan boord op je gemak in de bagagerekken kunt leggen. Zo bespaar je als snel een bagagetoeslag van 35 euro per vlucht “ Het ontwerp van de jas is heel praktisch zo bevat de jas maar liefst 17 vakjes die je helemaal vol kan stoppen met spullen. Helaas laat de jas betreft modebeeld een stuk aan zijn wensen over. Wel is er de mogelijkheid om je persoonlijke Jaktogo in leer of denim te laten uitvoeren in plaats van de waterafstotende stof. Op deze manier oogt de jas al wat minder als een regenjas. En wordt hij niet alleen praktisch om te dragen maar ook een toevoeging aan je garderobe.

Verloop trend
Deze microtrend is net nieuw op de markt. Maar zal zich de komende jaren gaan ontwikkelen het gevecht onder de vliegtuigmaatschappijen over de handbagage wordt namelijk steeds groter. De regels voor bagage worden ieder jaar namelijk weer aangescherpt.

Trendpiramide
De mesotrend die onder deze microtrend in de piramide ligt is die van het steeds makkelijker en liever willen reizen van consumenten. Je ziet steeds meer mensen die met vrienden, hun geliefde of familie een weekendje weg gaan naar een stad in Europa terwijl ze dit voorheen nog binnen Nederland deden.
De megatrend die hier weer onder ligt in de trendpiramide is die van de wereldburger. De definitie van wereldburger “iemand die zich overal ter wereld thuis voelt en niet zo gehecht is aan zijn geboortegrond” 3) Dit zien we steeds meer. Grenzen vervagen en het wordt mogelijk om overal ter wereld te wonen. Een voorbeeld hiervan is dat steeds meer mensen buiten Nederland opzoek gaan naar zorg. Zo gaan veel mensen voor hun operaties naar het buitenland vanwege de lange wachtlijsten in Nederland.

Dus ga je binnenkort een weekendje weg en mag je alleen handbagage meenemen. Kies dan voor de Jaktogo! Scheelt een hoop discussie over het gewicht en de grote van je koffer!

Discussievraag: Vind je dat de Jaktogo eigenlijk niet vals spelen is op de regels van de maatschapijen over de bagage? Je neemt namelijk nu alsnog ‘teveel’ kilo’s mee.

BRONLIJST:

1 Jaktogo, (2012) Jaktogo.com. Binnengehaald op 18 september 2012, van http://www.jaktogo.com/index.php

2 Van den Berg, C (2012). Gadget: De ‘jaktogo’ of jas-tas: handig bij low-cost airlines. Binnengehaald op 18 september 2012, van http://www.droomplekken.nl/nieuws/de-jaktogo-of-jas-tas-handig-bij-low-cost-airlines.html

3 Woorden der Nederlandse taal (2012). Definitie Wereldburger. Binnengehaald op 18 september 2012, van http://www.woorden.org/woord/wereldburger

Advertenties
Categorieën:Lifestyle, Uncategorized
 1. kazpaul
  18 oktober 2012 om 13:53

  Wauw! Wat een uitvinding. Ik reis best vaak en vlieg ik binnen Europa en met een lowbudget maatschappij, dan check ik vaak geen extra bagage in. Hier moet je namelijk vrij veel voor betalen en dan zit je voor bijna hetzelfde geld in een KLM toestel. Om kosten te besparen neem je dan bijvoorbeeld een Ryanair. Een beetje krap zitten en heel de vlucht wordt alles aan je gesleten. Je zou bijna jouw stoel voor een mooie prijs op de kop tikken. Om gek van te worden. Maar daarnaast duurt de wachtrij erg lang en dit komt vooral door het checken van handbagage van alle passagiers. 100 gram teveel in je handbagage? €35 lichter, enkele reis! Dit is bijna even duur als heel je vliegticket. Maar los daarvan kan je gewoon niet super veel kwijt in je handbagage. Vaak is dit ook niet nodig voor een lang weekendje, maar als je langer weg wilt en nog rekening wilt houden met de prijs, is dit best een hekelpuntje. Ook al kun je deze jas wegleggen in de bagageruimte boven je hoofd, komt er vaak voor dat al deze ruimtes al vol zitten. Je zou de tas/jas dan eventueel aan kunnen houden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik vind het wel zeker een hele goede uitvinding. Of ik er een ga kopen? Nee dat denk ik niet, want tot op heden is het me altijd ook op de normale manier gelukt. En voor prijzen vanaf €79,95 (http://www.jaktogo.com/shop.php), kan ik het wel laten. Het is niet duur, maar zoals ik al vertelde, het is het mij niet waard.

 2. janseniris
  18 oktober 2012 om 13:54

  Ik denk dat de Jaktogo een handig middel is maar het probleem wordt slechts verschoven. In plaats van een zware koffer dus een zware jas. Ik weet niet in hoeverre je Jaktogo al is uitgetest maar ik kan me voorstellen dat de douane hier niet al te blij mee zijn. Vooral omdat het nog geen veel gebruikt product is zal er een hoop argwaan zijn lijkt me. Waarom heeft die persoon een rare jas aan en waarom is ie zo dik. Bij de detectiepoortjes moet alles er uit wat voor een hoop vertraging zorgt. De afbeeldingen die ik heb gezien van een gevulde Jaktogo wonnen niet echt een modeprijs. De jas ziet er niet mooi uit en als hij helemaal gevuld is ook nog vreemd. Dus als douane wordt je al snel achterdochtig.
  Omdat je Jaktogo kan worden opgevouwen als ‘tas’ en in het handbagageruim past trappen ook niet alle vliegmaatschappijen in deze slimme truc. In Londen werd een vrouw al aangesproken op haar handbagagejas. De vliegmaatschappij medewerkster gaf aan dat ze wist dat het bagage was en het dus ingecheckt moest worden. De vrouw mocht uiteindelijk wel met haar Jaktogo het vliegtuig in maar het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat de regels worden bijgesteld en ook je kleding aan een bepaald gewicht moet voldoen.

  Ik vind de Jaktogo een goed bedacht opbergsysteem en een goede tijdelijke oplossing voor het bagagegewicht probleem al denk ik dat er snel regels voor zullen komen. Ook vind ik het een slimme en provocerende manier om de vliegmaatschappijen aan te spreken op de soms belachelijk hoge kosten die worden gevraagd voor het meenemen van (extra) bagage.

  Bronnen:

  http://budgetairlinewatch.com/?page_id=274
  http://reizen.nl/?artikel=jaktogo-slim-bagage-jack

 3. stephaniecmd
  28 oktober 2012 om 23:45

  De Jaktogo, ik had er nog nooit van gehoord! De jas telt een aantal grote zakken, waar je extra bagage in kan doen. Je kunt wel goedkoop vliegen, maar moet vaak extra betalen voor je bagage.

  Het lijkt me geweldig om je zakken lekker vol te doen met allemaal spullen als je op reis gaat, alhoewel het ziet er niet echt charmant uit! Wordt het een lang verloop van de trend? Ik denk het niet, want luchtvaart maatschappijen zullen dit snel beperken. Je zult tocht die jas op de band moeten leggen bij de douane en dan blijkt al snel hoeveel je meegenomen hebt.

  Bovendien moet je minstens een uur wachten en loop je als een beer rond met al die spullen. De vliegmaatschappijen zullen weegschalen bij de controle banden zetten en dan is het spelletje afgelopen. Winkels zullen ook niet blij zijn als je in zo’n jas binnenkomt en rondloopt. Veiligheid is niet gegarandeerd en je wordt al snel als verdacht gezien.
  De jas kost rond de 70 euro, dan kun je dus 2x vliegen zonder die jas en gewoon je bagage meenemen. Vals spelen is niet de vraag, de vraag is wanneer de vliegtuigmaatschappijen een tegenactie beginnen en dan zit je met die jas in de kast. Je kunt die jas als kast gebruiken!

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: