Home > Lifestyle > Braintraining, omdat het kan

Braintraining, omdat het kan

Door: Sydney Groot

Door de vergrijzing neemt de vraag naar braintraining programma’s toe. De Baby boom generatie wilt scherp blijven en de kans op alzeimer verkleinen. Uit wetenschap is gebleken dat je je hersens kunt trainen door nieuwe ervaringen op te doen, met de technologie van tegenwoordig worden dit soort trainingen toegankelijk voor een groot publiek, het is namelijk niet duur. Tegenwoordig kom je met een smartphone en de nodige software al uit de voeten.

Uiteraard met sudoku en andere puzzeltjes kun je ook je hersens trainen, met een smartphone echter kunnen veel complexere puzzels gemaakt worden. App bouwers zullen op deze trend inspelen, ze maken intelligent puzzels en richtten zich op de baby boom doelgroep.

Medisch domein

Deze trend kun je voornamelijk wijden aan de vergrijzing en de behoefte om gezond oud te worden, men is namelijk bang om een ziekte als alzheimer of dementie te krijgen en zal zich door braintraining hier tegen verweren.

Deze trend is echter mogelijk gemaakt door technolisering, het is nu mogelijk om makkelijk en toegankelijk je hersenen te oefenen op het internet, zo heb je verschillende websites waar je gratis je brein kunt trainen, één daarvan is Neurocampus, zij richten zich op een doelgroep van 45 tot 60 jaar maar schijnt ook veel door jongere doelgroepen gebruikt te worden.

In de toekomst zullen Dokters en Psychologen apps aan hun patiënten aanbieden om zo dieper in hun brein te kunnen kruipen, er worden intelligente apps gemaakt die het onderbewustzijn kunnen ontmantelen.

Jongeren

Dat er op de jongere doelgroepen wordt ingespeeld met braintrainingen blijkt ook maar weer door deze software aan te bieden op de nintendo DS, een handheld speciaal voor jonge kinderen. Waarschijnlijk speelden de ouders van de kids met de komst van die software meer dan de kinders zelf…

Bedrijfsleven

Bedrijven zullen hun personeel aanmoedigen tot braintraining zodat ze scherp blijven op hun werk en dus beter zullen presteren, bovendien zal de gezondheid hierdoor verbeteren en zal dit meedragen aan het ouder worden van de mens. Stress en depressie kunnen in de toekomst verholpen worden door apps gericht op het brein, door de juiste informatie toe te spelen kan men in de toekomst het brein zo op een positieve manier stimuleren.

De markt voor het software matig braintrainen is geschat op $1biljoen in 2015, waarvan de helft gegenereerd zal zijn door consumenten. De uitkomst van deze braintrain sessie zullen pas later blijken, als we daadwerkelijk ouder worden en slimmer. Dan zal deze markt een nog grotere boost gaan nemen.

 

Bronnen:

http://www.warc.com

http://www.neurocampus.com

http://www.trendmatcher.nl/2007/12/braintraining-en-hersenoefening.html

Advertenties
Categorieën:Lifestyle
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: