Home > Uncategorized > Wie?

Wie?

De Wii, een spelcomputer ontwikkelt door Nintendo. Het is de opvolger van een reeks succesvolle spelcomputers. De Wii was anders en bracht een radicale stap voorwaarts in een nieuw entertainmenttijdperk. Met de komst van de Wii veranderde de manier van spelen. Het was uniek en innovatief. Door de bewegingssensoren die verwerkt zijn in de console, kan de consument het spel spelen door zelf te bewegen. Hierdoor krijg je veel meer interactie en lijkt het alsof je zelf in het spel zit.

 

Kinderen komen op jonge leeftijd al snel in aanraking met nieuwe technologieën, zoals televisie, spelcomputers, mobieltjes etc. Dat is één van de reden waarom kinderen nu weinig aan sport doen. Met de komst van de Wii werd dat probleem aangepakt. Kinderen kunnen nu via de Wii bewegen terwijl ze een spel aan het spelen zijn.

Door deze console is gamen toegankelijk en plezierig geworden voor jong, oud en onder andere het gezin, de doelgroep, gamers, wordt hierdoor niet meer genoemd. Nintendo heeft hierdoor een gat in de markt gevonden en heeft daar veel succes in. De Consument ziet dit product als iets goeds voor hun kinderen en zichzelf. Ze denken dat ze hierdoor meer bewegen en beter leren.

 

Door deze technologie en het grote succes is zelfs de concurrent deze weg ingeslagen. De Xbox van microsoft en Playstation van Sony zijn nu ook voorzien van deze technologie. Xbox heeft de camera ‘Kinect’ en Playstation de controller ‘Move’ ontwikkeld. Dit werkt in principe hetzelfde als de Wii. Hierdoor vind ik dat de Wii een trend is. Het heeft het gamen een hele andere wending gegeven. Het is gemaakt om meer te bewegen, leuke tijdsbestek als het regent. Concurrerende bedrijven zien hier ook de toekomst in en komen zelf ook met z’n technologie. Tevens is het product veel verkocht in de beginperiode, maar tegenwoordig is menig persoon anders van mening over het product. Er is een Wii 2 op komst.

 

De Wii is een mini-trend want het is van korte termijn, de technologie vernieuwd constant, dus ook dit product wordt vernieuwd. Het heeft de consument een andere dimensie laten zien in het gamen. Een soort meerwaarde, tijdens het gamen op de Wii doe je ook aan lichamelijke bewegingen.

 

De Wii was in de beginfase een innovatieve console waardoor heel veel spellen uniek waren en erg populair. Tegenwoordig zijn er ook unieke uitbreidingsets voor de console, waaronder de Wii Fit. Hiermee kun je balans en fitnessoefeningen doen. Dit was nog nooit uitgebracht en gaf de Wii een boost in de verkoop. De Wii blijft verbasen door steeds met nieuwe spelvarianten te komen. Deze spellen zien er erg goed uit. Hierdoor blijft de Wii zelf jaren na de introductie erg populair. En blijft het product zich goed verkopen.

Tot hoe ver wordt gamen interactief?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wii
http://wereldvancommunicatie.wordpress.com/2008/10/06/concept-wii/

Door: Jeffrey Bosdriesz – 07.09.12Image

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
 1. 14 september 2012 om 09:58

  Samgar Turkenburg
  14 september 2012

  De ontwikkeling van games zal in principe niet stoppen. Het is natuurlijk wel de vraag tot hoe ver het nog interessant blijft voor de consument en of er tijd en vraag naar blijft.
  De consument word steeds meer getrokken in een elektronische wereld, misschien zal dat leiden dat vrije tijd juist niet achter de pc besteed zal worden.
  Mensen zullen in de toekomst misschien juist al hun vrije tijd gebruiken om zo veel mogelijk buiten te zijn en niet ter interacten met media en elektronica.

  Het is mogelijk dat we over een 10tal jaren misschien taferelen zien als in de film “ Gamer“. Deze film voorspeld dat het online en ingame personage niet meer genoeg is en interessant blijft voor de consument.
  In deze film worden de personages in games gespeeld door echte personen aangestuurd door mensen achter de controls.
  Ook is er natuurlijk een punt dat je van een werkende interacterende computer over gaat naar een zelfdenkende computer die reageert op de gamer.
  Dit zou het punt kunnenzijn dat de computer zo interactief word dat het zichzelf zou kunnen wapenen tegen de mensheid.

 1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: