Home > Uncategorized > Duurzame auto is in opkomst

Duurzame auto is in opkomst

Door: Joost Holtslag

Datum: 7 september 2012

Nr: 1586916

 
Steeds meer mensen kopen of leasen een auto. Ze willen namelijk makkelijk van de ene naar de andere plek kunnen gaan, en het is natuurlijk ook wel stoer om een mooie auto te hebben. Wat steeds vaker voorkomt is dat er gelet wordt op de duurzaamheid van de auto’s. Zo houd je dus rekening met het milieu en kan er ook geld bespaart worden als je een zuinige auto neemt. Je kan dus heel gemakkelijk een sportief model of een gezinsbak nemen die erg duurzaam en goed voor het milieu is.

Alternatieve brandstoffen
De elektrische en hybride auto’s worden steeds populairder.  De vraag naar  zuinigere auto’s wordt steeds groter. Dit komt onder andere  door de wat lagere brandstof kosten. Verder houdt de consument veel meer rekening met het milieu. Waar het begon met een hybride Toyota Prius zie je dat steeds meer merken zich gaan richten op het produceren van duurzame auto’s.

Nederland in de kopgroep met elektrisch rijden
In Nederland valt het op dat steeds meer mensen een elektrische auto rijden. Nederland  heeft de ambitie en het streven dat er 15.000 – 20.000 elektrische auto’s in 2015 en 1 miljoen in 2025 rond rijden. De lat die Nederland hier legt ligt hoger dan het streven van bijvoorbeeld grotere landen als Frankrijk en Duitsland hebben.  Als het gaat om de laadinfrastructuur behoort Nederland tot de koplopers. In Noorwegen en Denemarken is de financiële stimulans om elektrisch rijden van de grond te krijgen groter dan in Nederland.

Duurzaamheid bij bedrijven
Met name bedrijven kopen hybride en elektrische personenauto’s. vervolgens leasen ze de aan hun werknemers. De stijging in de verkoop van hybride auto’s is in het tweede kwartaal van 2012 met 39% toegenomen. Ook de elektrische auto’s worden veel door bedrijven gekocht. Een reden die je hierachter kunt zoeken is de BPM vrijstelling. Zo hoeft een bedrijf dus niets te betalen hiervoor.

Conclusie
Als je kijkt naar de micro trend dan zie je dat de elektrische of hybride auto steeds populairder wordt in Nederland en Europa. Nederland streeft erna dat veel mensen deze auto’s gaan rijden in de toekomst.

De maxitrend richt zich op de consument. De consument zal met het rijden van schonere auto’s veel geld besparen omdat er een BPM vrijstelling is. De consument zou ook kunnen kiezen voor een lease auto.

De megatrend richt zich op de maatschappij. En in de maatschappij wordt het voor veel mensen steeds belangrijker dat het milieu ten onder gaat. Een oplossing voor het milieu is dus het rijden van de groene auto’s.

Steeds meer mensen denken goed na voor dat ze een auto kopen. Een groene auto is dus niet alleen goed voor de mensen zelf maar ook voor het milieu. Het is dus niet de vraag of je een schone, hybride of elektrische auto gaat rijden, maar wanneer?

Bronvermelding

– Jonkerauto, bekeken op 7 september 2012
http://www.jonkerauto.nl/steeds-meer-mensen-kopen-een-automobiel/

– elektrische auto, bekeken op 7 september 2012
http://www.elektrischeauto.nl/modellen/

– verkeersnet, bekeken op 7 september 2012
http://www.verkeersnet.nl/7718/nederland-in-de-kopgroep-met-elektrisch-rijden/

– CBS, bekeken via verkeersnet op 7 september 2012
www.cbs.nl

– Anwb, bekekn op 7 september 2012
http://www.anwb.nl/swf/photos/trendboekje.swf

– Trendwatching blog, bekeken op 7 september 2012
http://trendwachting1.blogspot.nl/2008/09/wat-is-een-trendpiramide.html

Advertenties
Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: