Home > Uncategorized > Drie dimensies, het is aan!

Drie dimensies, het is aan!

Door: Sydney Groot

7 September 2012

 

Micro trend

Drie dimensies, je ziet het steeds vaker, TV’s die het ondersteunen en films die ernaar worden omgezet, zelfs in de game wereld hebben ze 3D ontdekt. De technologie bestaat al tientallen jaren om exact te zijn sinds 1922. De laatste tijd heeft de technologie een enorme boost gekregen waardoor tv producenten wel aan de 3D moeten om te kunnen concurreren, het volk is zich er nu namelijk van bewust en daar spelen de grote spelers lekker op in. 

 

Mesa trend

Entertainment is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden, voornamelijk home entertainment. Bijna iedereen heeft dan ook tegenwoordig een flatscreen tv in huis en wilt het nieuwste van het nieuwste. Men wilt vermaakt worden en wil een film dus zo beleven dat je je er helemaal in waant, 3D prikkelt de zintuigen enorm door het verschil in diepte, heb je daar ook nog een goed home cinema setje bij dan is de ervaring nog realistischer. 

 

Maxi trend

Technologisering is de drijfveer van dit verschijnsel, Hoewel in 1922 al stereoscopie was uitgevonden waardoor diepte kon worden beleefd in beeld heeft de technologie een flinke boost gekregen, waardoor 3D nu nog realistischer is. Er is een stijgende lijn te zien, zo is men nu bezig met tv’s waar geen bril voor nodig is om diepte te zien en zijn er mobieltjes op de markt gekomen waarmee je stereoscopische foto’s mee kunt maken etc etc.

 

Bronnen:

1. http://www.digitaltrends.com/movies/movie-theaters-unprepared-for-onslaught-of-3d-movies/

 

2. http://www.immovator.nl/internationale-trends-3d-standaarden-en-eenvoud-noodzakelijk

Categorieën:Uncategorized
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: